Avanti stond afgelopen zaterdag 22 juni met twee teams op het NK Jazzdans in Ahoy. Het A19 team haalde de derde prijs en de A20 een prachtige vierde plek. 

Na maandenlang trainen wisten de dames zich tijdens de voorrondes in april te kwalificeren voor de finales. Er werd met spanning naar het NK uitgekeken. In Ahoy vond niet alleen het NK jazzdance plaats, maar ook het kampioenschap van vele andere gymnastiekdisciplines, waaronder turnen, ritmische gymnastiek en trampolinespringen. In totaal kwamen er in een weekend ruim 5000 sporters in actie. 

Voor Avanti was echter jazzdance natuurlijk het belangrijkst. In de ochtendshift was het de beurt aan de A19. Deze dames van 16 tot en met 20 jaar kwamen vorig jaar nog uit in de B-categorie en werden toen kampioen. Dit jaar deden zij dus mee op het hoogste niveau, en zij dansten hun dans “Reshaped” vlekkeloos. 

Aan het einde van de middag was het de beurt aan de A20. Dit team, bestaande uit dames en een heer van 20 jaar en ouder, danst al jaren samen op het hoogste landelijke niveau. Zij voerden een meeslepende dans uit, genaamd “Because it hurts”. Ook hun dans ging voortreffelijk.

Daarna was het nagelbijten tot de prijsuitreiking. Het is altijd afwachten wat de jury ervan gemaakt heeft, dus de spanning was groot. De A19 heeft een geweldige 3e plek behaald en nam een mooie beker in ontvangst. De A20 viel net buiten de prijzen en bereikte een vierde plek.

Alle dansers en leiding Jolanda en Lotte: van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie!

Wie de fantastische dansen van Avanti graag een keer live zou willen zien: dat is mogelijk! Kom op zondagmiddag 7 juli naar de spectaculaire Avanti eindshow Imagine. Daarvoor zijn nog kaarten beschikbaar via de website van Stadstheater Zoetermeer.