Activiteiten

Avanti is een hele actieve vereniging, waarbij activiteiten ook een belangrijke rol spelen. Zo wordt er meegedaan aan wedstrijden, maar worden er ook speciale activiteiten georganiseerd voor de leden en niet leden. Wil je weten wanneer een specifiek evenement plaatsvindt? Kijk dan eens in onze activiteitenkalender.

Algemene activiteiten

Naast specifieke wedstrijden en activiteiten voor de turnafdeling en dansafdeling, worden er ook algemene activiteiten georganiseerd. Aan deze activiteiten mogen alle leden meedoen en in sommige gevallen zijn ook niet-leden van harte welkom.

Te denken valt bijvoorbeeld aan de jaarlijks terugkerende verenigingsmarkt tijdens het Weekend van Voorschoten, waarbij meerdere demonstraties worden gegeven in het centrum van Voorschoten om zo de vereniging aan te prijzen bij het publiek. Of het spektakel “Avanti got talent”, waarin de leden worden uitgedaagd om hun talenten te laten zien. Hierbij is alles toegestaan, dus hoeft er niet speciaal geturnd of gedanst te worden. Leden die bijvoorbeeld een muziekinstrument kunnen bespelen, kunnen dat tijdens dit evenement laten zien. Verder is er natuurlijk het Sinterklaasfeest voor alle leden van Avanti en worden er regelmatig instuiven en open dagen georganiseerd om nieuwe leden te werven.

Turnen

Ieder jaar doet Avanti mee met de springwedstrijden. Zoals de naam al zegt staan deze wedstrijden in het teken van springen. Er wordt dus niet geturnd op de normale toestellen binnen het turnen (brug, balk, vloer, ringen, rekstok, voltige), maar alleen op de springtoestellen. Zo wordt er onder andere gesprongen met trampoline, kast plankoline, tumblingbaan, etc. Avanti doet ieder jaar met meerdere groepen mee in verschillende leeftijden en op verschillende niveaus. Tijdens de reguliere lessen wordt hiervoor geoefend.

Ook worden er ieder jaar verschillende wedstrijden georganiseerd, zoals bijvoorbeeld de onderlinge wedstrijden en de turncompetitie. Deze wedstrijden staan wel in het teken van de vier toestellen voor de dames; brug, balk, vloer en sprong en de zes toestellen voor de heren; brug, rekstok, voltige, ringen, sprong en vloer. Tijdens deze wedstrijden kunnen de leden op hun eigen niveau tegen elkaar strijden voor een mooie medaille. Deze wedstrijden worden in onderling verband binnen de vereniging gehouden. Er wordt dus alleen gestreden tegen clubgenoten.

Behalve deze wedstrijden wordt er ook meegedaan aan regionale wedstrijden waarbij wordt gestreden tegen andere verenigingen. Deze wedstrijden worden georganiseerd door de KNGU. Voor de dames/meisjes en jongens zijn aparte wedstrijden, elk weer op hun eigen niveau.

Als laatste is er nog de demonstratie van de turnafdeling. Deze wordt jaarlijks gehouden, zodat de leden hun kunsten kunnen tonen aan ouders, opa’s en oma’s, ooms en tantes en alle andere geïnteresseerden. Tijdens deze demonstratie wordt een mooie show gegeven waarin alle leeftijden en niveaus aan bod komen.

Dansen

Met alle groepen doen we halverwege het seizoen mee aan Dance2demo’s. Deze regionale shows worden georganiseerd door de KNGU in samenwerking met een vereniging en zijn bedoeld om groepen de gelegenheid te geven ingestudeerde dansen aan een groot publiek te laten zien. Onze wedstrijdgroepen doen ieder jaar mee aan wedstrijden georganiseerd door de KNGU. De afgelopen jaren hebben wij met diverse groepen succes geboekt en hebben onze groepen zich regelmatig geplaatst voor het NK Jazzdans.

Ieder jaar sluiten we het seizoen af met een grote eindshow. Alle groepen doen hieraan mee en laten die dag meerdere dansen zien. Dit is een grote show met alles erop en eraan; theaterlichten, kleding, schmink en natuurlijk een groot publiek!

Wil je een betere indruk krijgen van wat dansen is, en hoe het precies zit met die wedstrijden, dance2demo’s, bekijk dan het onderstaande filmpje van Gym TV.