Activiteiten

Avanti is een hele actieve vereniging, waarbij activiteiten ook een belangrijke rol spelen. Zo wordt er meegedaan aan wedstrijden, maar worden er ook speciale activiteiten georganiseerd voor de leden en niet leden. Wil je weten wanneer een specifiek evenement plaatsvindt? Kijk dan eens in onze activiteitenkalender.

Algemene activiteiten

Naast specifieke wedstrijden en activiteiten voor de turnafdeling en dansafdeling, worden er ook algemene activiteiten georganiseerd. Aan deze activiteiten mogen alle leden meedoen en in sommige gevallen zijn ook niet-leden van harte welkom.

Te denken valt bijvoorbeeld aan de jaarlijks terugkerende verenigingsmarkt tijdens het Weekend van Voorschoten, waarbij meerdere demonstraties worden gegeven in het centrum van Voorschoten om zo de vereniging aan te prijzen bij het publiek. Of het spektakel “Avanti got talent”, waarin de leden worden uitgedaagd om hun talenten te laten zien. Hierbij is alles toegestaan, dus hoeft er niet speciaal geturnd of gedanst te worden. Leden die bijvoorbeeld een muziekinstrument kunnen bespelen, kunnen dat tijdens dit evenement laten zien. Verder is er natuurlijk het Sinterklaasfeest voor alle leden van Avanti en worden er regelmatig instuiven en open dagen georganiseerd om nieuwe leden te werven.

Turnen

Voor onze turnsters en turners organiseren we jaarlijks in ieder geval één keer ons eigen ‘puntenturnen’. Iedereen mag dan in zijn of haar eigen les proberen om zoveel mogelijk punten te scoren door elementen zo goed mogelijk uit te voeren. We tellen alle punten door en per ‘50’ punten verdienen de sporters een trofee.

Daarnaast zijn er een aantal activiteiten die regelmatig terugkeren. We vinden het leuk om bijvoorbeeld een onderlinge wedstrijd te organiseren voor al onze leden. Alle sporters gaan dan aan de slag met oefeningen op de officiële wedstrijdtoestellen voor dames en heren om ze tijdens te wedstrijd aan de jury te laten zien. Het komt ook regelmatig voor dat we ervoor kiezen om ergens in het seizoen een demonstratiedag te organiseren. Deze demonstraties worden zowel door de leiding als door de kinderen zelf verzonnen en natuurlijk zorgt dat voor een heerlijk spektakel. Andere activiteiten die wel eens voorbij komen zijn bijvoorbeeld een ochtendje ‘recordturnen’, vakantietrainingen of een spelletjesavond.

Op dit moment doen we even niet mee met wedstrijden van de turnbond, maar we hopen hier in de toekomst wel weer een mogelijkheid voor te bieden.

Dansen

Met alle groepen doen we halverwege het seizoen mee aan Dance2demo’s. Deze regionale shows worden georganiseerd door de KNGU in samenwerking met een vereniging en zijn bedoeld om groepen de gelegenheid te geven ingestudeerde dansen aan een groot publiek te laten zien. Onze wedstrijdgroepen doen ieder jaar mee aan wedstrijden georganiseerd door de KNGU. De afgelopen jaren hebben wij met diverse groepen succes geboekt en hebben onze groepen zich regelmatig geplaatst voor het NK Jazzdans.

Ieder jaar sluiten we het seizoen af met een grote eindshow. Alle groepen doen hieraan mee en laten die dag meerdere dansen zien. Dit is een grote show met alles erop en eraan; theaterlichten, kleding, schmink en natuurlijk een groot publiek!

Wil je een betere indruk krijgen van wat dansen is, en hoe het precies zit met die wedstrijden, dance2demo’s, bekijk dan het onderstaande filmpje van Gym TV.