Dans

Dansen is een van de activiteiten die je bij Avanti kunt doen. Wij bieden lessen voor alle leeftijden, in verschillende stijlen, en voor alle niveaus. Kan jij niet stil zitten als je muziek hoort, dan is dansen wellicht ook iets voor jou. In het lesrooster kun je zien op welke tijden welke lessen plaatsvinden. Natuurlijk kun je je ook inschrijven!

Liever eerst een keer een proefles of meer informatie, kom langs of mail naar de dansleiding.

Kleuterdans

De kleuterdansles is bedoeld voor jongens en meisjes van 4 tot 6 jaar. Een eerste kennismaking met dans en bewegen op muziek wordt spelenderwijs aangeboden.

In de lessen werken we aan verschillende bewegingsvormen, van rollen tot huppelen, van zwaaien tot draaien. Ook worden enkele basispassen aangeleerd. Naast de motorische ontwikkeling besteden we ook veel aandacht aan de ontwikkeling van creativiteit en muzikaliteit, bijvoorbeeld door middel van dansspelletjes of improvisatieoefeningen. Regelmatig organiseren we voor de ouders een kijkles. Halverwege het jaar is er een optreden op het dance2demo evenement en aan het einde van het seizoen danst deze jongste groep ook in de jaarlijkse eindshow mee.

Jazzdance

Vanaf 6 jaar is er de mogelijkheid tot het volgen van jazzdance lessen voor jongens en meisjes. We hebben verschillende groepen voor zowel kinderen als volwassen, en op zowel recreatie- als wedstrijdniveau (selectie). De stijl Jazzdance is een mengelmoes van klassieke danspassen, bewegingen en tal van andere meer moderne dansstijlen.

Wedstrijd- of recreatiegroep, plezier en beleving staat in al onze danslessen centraal. Omdat je met de groep toewerkt naar een optreden, kun je wel stellen dat dansen een teamsport is. Er is aandacht in de les voor het aanleren van jazzdanstechnieken en lichaamsscholing, maar ook voor samenwerking, beleving, expressie, muzikaliteit en creativiteit.

Streetdance

Streetdance is een dansstijl die je veel terug ziet in bijvoorbeeld videoclips. Een creatieve stijl met invloeden van hip-hop en urban. We hebben vier streetdancegroepen voor jongens en meisjes van 8 – 12 jaar, 12 – 14 jaar en 14 -16 jaar en 16 jaar en ouder. De groepsindeling vindt plaats naar leeftijd en evt. op basis van groepsgrootte.

In onze lessen dansen we op R&B en popmuziek. Halverwege het jaar doen de streetdancegroepen mee aan Dance2demo’s. Aan het einde van het seizoen doen de groepen met diverse dansen mee aan de eindshow van Avanti.