Turnen

Bij gymnastiekvereniging Avanti in Voorschoten kun je natuurlijk komen turnen. We hebben lessen voor alle leeftijden met de nadruk op recreatief turnen. Kun jij niet stil blijven zitten en sta je liever op je kop, dan is turnen wellicht iets voor jou. In het lesrooster kun je zien op welke tijden welke lessen plaatsvinden. Als je graag een keer een proefles wil volgen of meer informatie wilt, dan kun je onze turnleiding mailen. Als de proefles goed bevallen is, vragen wij je of je je zo snel mogelijk wilt inschrijven via deze website zodat we alle informatie compleet hebben.

Kleutergym jongens/meisjes

Vanaf 4 jaar kunnen jongens en meisjes bij Avanti beginnen met kleutergym. Tijdens de lessen wordt er gewerkt aan allerlei manieren van bewegen. Kleutergym is een goede basissport. De bewegingservaring uit de gymlessen komt later zeker ook bij andere sporten van pas. Tijdens de lessen staat plezier voorop en natuurlijk spelen we ook regelmatig een spelletje. De kleutergym vindt plaats in gymzaal de Voorsprong, wat betekent dat ook de kleuters gebruik kunnen maken van de ingebouwde valkuil en van al het fijne materiaal uit de turnzaal.

Ouders kunnen de les volgen vanaf de vide. Meer informatie of een keer een proefles?  Stuur een mail naar onze turnleiding.

Turnen jongens/meisjes

Vanaf 6 jaar biedt Avanti recreatief turnen aan voor jongens en meisjes. Deze lessen vinden plaats op verschillende dagen en lesuren afhankelijk van de leeftijd. Tijdens de turnlessen werken we aan allerlei basisonderdelen uit de turnsport waarbij we, zeker voor wedstrijden of onze eigen activiteit ‘punten turnen’, wel de ontwikkelingen binnen het wedstrijd turnen meenemen. Daarnaast besteden we ook in deze lessen nog steeds aandacht aan de algemene motorische ontwikkeling en doen we regelmatig een spelletje. Voor de turnlessen maken we gebruik van de ‘halve turnzaal’ in gymzaal De Voorsprong, waardoor we de luxe van een valkuil hebben.

Er wordt tijdens de lessen rekening gehouden met het niveau en de mogelijkheden van het kind. Hierop worden de oefeningen afgestemd. Het is geen enkel probleem om een stapje terug of een extra stapje vooruit te zetten! Avanti heeft bij de turnafdeling op dit moment geen wedstrijdgroepen.

In overleg is het mogelijk om meerdere lessen per week te volgen. Meer informatie of een keer een proefles?  Stuur een mail naar de turnleiding.

Turnen dames

Avanti heeft ook een lesuur voor dames die graag willen (blijven) turnen. De leeftijd van deze groep varieert van net volwassen tot in de zestig. De meeste dames hebben een turnverleden (vaak bij Avanti), maar dit is niet noodzakelijk om deel te kunnen nemen. Iedereen is welkom!

Het niveau van deze groep is erg gevarieerd en dat maakt het nu juist zo leuk. Je zou het misschien niet verwachten, maar er worden gewoon flickflacken gesprongen op de tumblingbaan, kippen gedraaid op de brug en bruggetjes geturnd op de balk. Natuurlijk hoeft dit niet zelfstandig, maar staan er altijd (indien nodig) twee vangers klaar om te helpen. Het is een hele gezellige groep, waarin ook veel wordt gelachen!

Meer informatie of een keer een proefles?  Stuur een mail naar de turnleiding.