Turnen

Turnen is een van de activiteiten die je bij Avanti kunt doen. Wij bieden lessen voor alle leeftijden en op alle niveaus. Kan jij niet stil blijven zitten en sta je liever op je kop, dan is turnen wellicht iets voor jou. In het lesrooster kun je zien op welke tijden welke lessen plaatsvinden. Natuurlijk kun je je ook inschrijven!

Liever eerst een keer een proefles of meer informatie, kom langs of mail naar turnen@avantivoorschoten.nl

Kleutergym jongens/meisjes

Vanaf 4 jaar kunnen jongens en meisjes bij Avanti beginnen met kleutergym. Tijdens de lessen wordt er gewerkt aan allerlei vaardigheden. Zo leren de kinderen bijvoorbeeld om te springen, klimmen, hangen en rollen. Maar ook vaardigheden met betrekking tot de motoriek, coƶrdinatie en evenwicht komen aan bod. Alle vaardigheden worden op een speelse manier aangeboden, plezier staat voorop. Op deze manier leren ze de basisbeginselen van het turnen op een ongedwongen manier. Verder is er gedurende de lessen aandacht voor de sociale vaardigheden. De kinderen leren bijvoorbeeld om hulp te vragen, elkaar te helpen en samen te werken.

Vanaf de vide kan de les gevolgd worden, daar is ook koffie en thee te verkrijgen.

Meer informatie of een keer een proefles?  Stuur een mail naar turnen@avantivoorschoten.nl

Turnen jongens/meisjes

Vanaf 6 jaar is er de mogelijkheid tot het volgen van turnlessen voor jongens en meisjes. Deze lessen vinden plaats op verschillende dagen en lesuren, waarbij rekening wordt gehouden met de leeftijd van het kind. Tijdens de turnlessen staan de echte vaardigheden van het turnen centraal. De basisvaardigheden zullen verder worden uitgebreid en er wordt gewerkt op de verschillende toestellen binnen het turnen.

Bij Avanti staat lekker bewegen en plezier hebben centraal. Er wordt tijdens de lessen rekening gehouden met het niveau en de mogelijkheden van het kind en hierop worden de oefeningen afgestemd. Het is geen enkel probleem om een stapje terug of een extra stapje vooruit te zetten! Avanti heeft bij de turnafdeling geen selectiegroepen, omdat zij van mening is dat iedereen de mogelijkheid moet kunnen krijgen om te ervaren hoe het is om mee te doen met wedstrijden. Meedoen is belangrijker dan winnen!

Er zijn turnuren voor verschillende leeftijdscategorieƫn. Er is altijd de mogelijkheid om meerdere lessen per week te volgen. Inhalen op een andere dag/uur is altijd mogelijk.

Meer informatie of een keer een proefles?  Stuur een mail naar turnen@avantivoorschoten.nl

Turnen dames

Avanti heeft een speciaal lesuur voor dames die graag willen (blijven) turnen. De leeftijd van deze groep varieert enorm, van net volwassen tot in de zestig. De meeste dames hebben een turnverleden, maar dit is niet noodzakelijk om deel te kunnen nemen. Iedereen is welkom!

Het niveau van deze groep is erg gevarieerd en dat maakt het nu juist zo leuk. Je zou het misschien niet verwachten, maar er worden gewoon flick flacken gesprongen op de tumblingbaan, kippen gedraaid op de brug en bruggetjes geturnd op de balk. Natuurlijk hoeft dit niet zelfstandig, maar staan er altijd (indien nodig) twee vangers klaar om te helpen. Het is een hele gezellige groep, waarin ook veel wordt gelachen!

Meer informatie of een keer een proefles?  Stuur een mail naar turnen@avantivoorschoten.nl