Zondagmiddag 10 december werd het 70-jarig bestaan van Gymnastiekvereniging Avanti gevierd met de fantastische jubileumshow ‘Let it Show’. Sporthal de Vliethorst was voor de gelegenheid omgetoverd tot een magische, winterse wereld.

         

Maar liefst 300 turn- en dansleden van Avanti traden op voor hun ouders, familie, verzorgers en vrienden. Veel dansleden hadden er al ervaring mee, maar voor de meeste turners was het de eerste keer dat zij voor honderden mensen publiek een show gaven met professioneel licht en geluid. Vol spanning kwamen sommigen binnen, maar alle optredens gingen super! Er werd gesprongen, gebalanceerd, gerold, gedraaid en gezwierd, en dat alles op swingende muziek die de sfeer er extra goed inbrachten.

 

Al maanden hadden de deelnemers gerepeteerd. In totaal waren er 22 optredens in de thema’s winter, kerst, feest en magie. Jazzdans-, streetdance- en turnnummers wisselden elkaar af, waardoor de turnleiding steeds hard moest werken om de vloer in orde te maken voor het volgende optreden. Matten, minitramps en andere materialen moesten uit- en weer ingerold en versleept worden. Maar het harde werken loonde de moeite: juist de afwisseling van dans en turnen maakte de show tot een waar spektakel. Het applaus van het publiek klonk dan ook vaak, lang en hard. De gezamenlijke slotdans op ‘A sky full of starts’ deed alle harten van de toeschouwers smelten.

 

De jubileumshow toonde waar Avanti staat als vereniging: een bloeiende club met super enthousiaste leden en fantastische vrijwilligers. Creatieve harde werkers die hun beste beentje voorzetten om de sporters met veel plezier te laten groeien. Avanti is al oud, maar helemaal klaar voor de toekomst!

Dank ook aan C-Project voor het licht en geluid en de EHBO voor de goede zorgen!

meer foto’s volgen…..