Maandag 29 november

Door de strengere eisen in deze coronatijd gaat alles anders dan normaal. De trainingen moeten nu al voor vijf uur worden afgerond. Sinterklaas was door Avanti uitgenodigd, maar vanwege de corona en de drukte had hij al aangegeven dit jaar niet langs te komen. Maar de Pieten zou hij wel langs sturen, maar of dat allemaal in de kortere tijd voor vijf uur zou lukken was de vraag. Bovendien hadden de Pieten een groot probleem en extra werk, Ozosnel is namelijk al een tijdje zoek en ook zij moesten overal zoeken, in alle gaten en hoeken.

Maandagmiddag trainden de maandaggroepen tussen vier en vijf uur apart in de gymnastiek- en turnzaal van De Voorsprong. De Pieten had het vreselijk druk en toen zij ook nog een pepernoot in hun achterbanden kregen, was het gedaan met het bezoek. Gelukkig konden zij  voor alle kinderen nog wel een zakje met wat lekkers en een Pietendiploma achterlaten. Ook de leiding werd niet vergeten.

Dinsdag 30 november

Op dinsdagmiddag ging het beter. Zelfs vier Pieten hadden tijd gevonden om langs te komen in De Voorsprong. Eerst werd een welkomstlied gezongen en daarna werden zij welkom geheten door de leiding. Zij deden enthousiast mee met het turnen, zoals trampoline springen, waarbij ze zelfs een hele draai moesten doen. Dat ging ze best goed af. Dan over de hindernisbaan, dat was geen probleem voor de Pieten. Op de balk werden ze op de proef gesteld, maar evenwicht was geen probleem voor de pieten. Ook op de balk met de bal en wie staat het langst? Verder probeerden ze de kinderen nog te helpen met de verschillende onderdelen en ook te stimuleren als het niet wilde lukken. Aan het eind werd er een afscheidslied gezongen en gingen de pieten er weer vandoor. Volgend jaar komen ze hopelijk met Sinterklaas weer langs. Aan het eind van de les hadden ook deze Pieten nog wat lekkers voor de kinderen mee.

Foto dinsdaggroep

  

Woensdag 1 december

Op woensdagmiddag werden de lessen een uurtje vervroegd, waardoor ook de laatste les om 5 uur afgelopen zou zijn. Het was nog even spannend of Sinterklaas of Pieten zouden komen. Gelukkig hadden 2 Pieten de weg naar de Voorsprong gevonden. De Pieten hadden er zin en trainden enthousiast met de kinderen mee. Niet alles ging goed, want hoe moeilijk is het om door een korf te kruipen om de pakjes weg te brengen. Ook dansen konden ze wel aardig, maar duidelijk hadden zij nog wat les nodig. Een “pirouette” is heel wat anders dan een een “Pietenpet”. Soms was het moeilijk dansen als er weer een Pietenstreek werd uitgehaald. Piet die beweert dat hij kan dansen, en vervolgens alleen maar malle moves doet.  De kinderen hebben zich deze middag best vermaakt. En waarschijnlijk de Pieten ook. Voor alle kinderen had Piet wat lekkers meegenomen in de zak en was er een Pietendiploma.