Wedstrijdtraining turnen!

Tijdens twee zaterdagen in februari en maart was het tijdens de reguliere laatste zaterdagochtendles een stuk drukker dan normaal. Twintig enthousiastelingen sloten aan voor een serieuze wedstrijdtraining.

Avanti heeft binnen de turnafdeling al een poos geen wedstrijdgroep, maar er zijn wel enthousiaste sporters die graag aan wedstrijden zouden willen deelnemen. Om een klein begin te maken, was een keer proeven aan een wedstrijdsport-training een goede manier, voor zowel de sporters als de leiding.

De wedstrijdtrainingen verschillen van de recreatielessen: er is meer aandacht voor kracht, lenigheid en techniek. Ook verwachten we tijdens dit soort lessen van de sporters een actieve houding en misschien soms een beetje extra lef. Gelukkig is juist dat laatste ook wat zo’n wedstrijdtraining dan weer ontzettend leuk maakt: van al die extra kracht en techniek word je natuurlijk alleen maar beter! En als je er dan nog een fijne dosis lef bijdoet, vlieg je binnen de kortste keren nog harder door de zaal of over de pegasus.

In de twee proeflessen hebben de turners veel geleerd, en bovendien hebben ze laten zien dat ze heel gemotiveerd zijn en graag willen leren. Dat belooft dus veel moois. De turnleiding gaat plannen smeden voor hoe dit verder vormgegeven kan worden.

 

Onderlinge wedstrijden 21 april

De komende weken gaat de hele turnafdeling met alle turnsters en turners aan de gang met wedstrijdoefeningen. Op zaterdag 21 april staan namelijk onze onderlinge wedstrijden op het programma. We zien er naar uit om er dan met iedereen een leuke ochtend van te maken!