Op zondag 19 februari hield gymnastiekvereniging Avanti haar tweede interne competitiewedstrijd in gymzaal de Voorsprong. Tijdens deze tweede ronde mocht de organisatie nog meer turnsters en turners verwelkomen. Deze nieuwe deelnemers dingen ook mee om de winst over meerdere wedstrijden omdat er besloten is om de beste twee scores te laten tellen.

De turnsters en turners hadden duidelijk geleerd van de eerste wedstrijd want op alle toestellen werden over het algemeen minder fouten gemaakt. Er werd ook duidelijk met meer dynamiek en misschien zelfs iets minder zenuwen geturnd. Daarnaast hadden de meeste dames en heren ook een nieuwe uitdaging omdat de groepsindeling iets was opgeschud en ze zich met nieuwe tegenstanders konden meten.

Uiteraard waren er ook de nodige spannende momenten. Zo was er een turner die wilde testen hoe ver hij zijn matoefening over de gymzaal kon uitsmeren. Het bleek tot bijna in de kleedkamer te kunnen. Ook was er een turnster die testte of je ook op het springtoestel kon liggen maar dit volgde zij vervolgens op met een hele goede tweede sprong! Bij balk waren er minder vallen en duidelijk moeilijkere afsprongen te zien. Bij de gelijke brug lieten de heren zien ook genoeg spierballen te hebben gekweekt door lekker hoog boven de liggers te zwaaien.
De laatste competitiewedstrijd vindt plaats op zondag 2 april. Ongetwijfeld zijn alle turnsters en turners dan nog meer vooruit gegaan!