In de week van 10 juni tot en met 15 juni vond het punten turnen weer plaats bij Avanti: alle turners deden weer enorm hun best om zoveel mogelijk punten te verdienen voor hun persoonlijke score. Ook dit keer was het zeer geslaagd!

Tijdens punten turnen kunnen de turners punten verzamelen met allerlei kleine turnoefeningen, zoals verschillende sprongen vanaf de kast, radslagen en arabieren op de mat, enzovoort. De leiding beoordeelt of de turners een oefening goed uitvoeren, en zodra dat het geval is, verdienen zij een punt. De verzamelde punten worden vastgelegd en meegenomen naar de volgende keer. Omdat het punten turnen elk half jaar plaatsvindt, groeit het puntentotaal elk jaar verder. Bij elke 50 punten die een turner behaalt, krijgt zij of hij een standaard (een kleine trofee), en daar wordt flink om gestreden!

Het evenement wordt altijd gehouden in de eigen groepslessen, en maandag 10 juni beet de eerste groep het spits af. De hele week waren ouders en ander publiek waren in grote getalen aanwezig om de turners hard aan te moedigen.

Strijdlust

In alle lessen werkten de turners keihard om zoveel mogelijk punten te verdienen. Sommige onderdelen werden wel tien keer opnieuw gedaan om uiteindelijk het punt te behalen. In principe is iedereen voor zichzelf bezig om zoveel mogelijk te punten te verdienen, maar natuurlijk wordt er ook naar elkaar gekeken – én van elkaar geleerd!

Het was mooi om te zien, zowel voor de ouders als voor de leiding, hoe fanatiek en strijdlustig iedereen bezig was. En de resultaten waren er dan ook naar. Zelfs in de kleutergroepen werden de eerste standaardjes voor 50 punten al uitgedeeld. In de oudere leeftijd werd er zelfs een standaard voor 350 punten uitgedeeld! Daarvoor is jarenlang hard geturnd, om die punten bij elkaar te sprokkelen.

Op zaterdagochtend 15 juni waren de jongste deelnemers van Avanti tenslotte aan de beurt. Aan het eind van de ochtend ging iedereen tevreden huiswaarts. Het was een zeer geslaagde week, waarin zowel de deelnemers als de leiding en de ouders heel trots konden zijn op alle prestaties.

De volgende keer punten turnen zal in het nieuwe jaar zijn, als de groepen na de zomervakantie weer goed zijn opgestart. Ben je nieuwsgierig? Kom dan vooral langs in de Voorsprong om de volgende keer te kijken hoe het in zijn werk gaat. De sfeer is altijd opperbest en er is van alles te zien voor de toeschouwers.