Op zaterdag 18 maart hebben 2 dames van Avanti deelgenomen aan de 5e divisie wedstrijd voor Senioren in Amsterdam. Deze districtswedstrijd geldt voor dames uit het gehele gebied van Zuid-Holland Noord. Voor zowel Roos als Elisa was het al weer een aantal jaar geleden dat ze mee hadden gedaan aan turnwedstrijden. Een gezonde spanning was dan ook aanwezig.

Ze begonnen op het toestel Brug ongelijk: Elisa raakte helaas een keer met haar voeten de grond, maar turnde verder een goede oefening. Roos wist haar zware start van de oefening met een kip halve draai en een wegzet kip goed door te komen. Met helaas daarna een paar kleine stopjes kon ze wel tevreden terugkijken op brug. Balk blijft altijd een moeilijk toestel, de zenuwen kregen hier bij Roos dan ook een beetje de overhand. Met behoorlijk wat wiebels wist ze haar oefening uit te turnen en haar afsprong wist ze stabiel en goed uit te voeren. Elisa had ook haar zenuwen niet helemaal onder controle en moest het toestel een keer verlaten.

Na balk kwam vloer: hierbij konden de dames vrij en zonder zenuwen hun oefeningen doen, de jury was streng maar dat gold voor alle turnsters. Na vloer volgde het laatste toestel sprong. Zowel Roos als Elisa maakte goede sprongen, waarbij Elisa zelfs de hoogste score op sprong tot dan toe neerzette.

Met een 5e plaats voor Elisa en een 15e plaats voor Roos konden de dames tevreden terug kijken op een leuke wedstrijd. Dank aan Hilde en Femia voor de begeleiding en Lian voor het jureren.