Afgelopen week kreeg de dansleiding ontzettend goed nieuws: alle wedstrijdteams mogen meedoen aan de finales van het NK jazzdans op 13 mei (D9) en 24 juni! Een fantastische prestatie, waar iedereen enorm trots op mag zijn.

De voorrondes voor de D9, C13, C16, B19 en A20 van Avanti waren op 2 april al geweest, en daarna was het wachten geblazen op de einduitslagen. Waren de puntentotalen genoeg om door te mogen? Sommige teams wisten wel dat het moest gaan lukken, maar andere teams dachten juist dat ze net tekort kwamen.

 

  

Vrijdag 22 april waren alle dansers uitgenodigd op het schoolplein bij de Krimzaal, waar gezellige muziek klonk en een ijskar van Moments stond.. Na enige tijd kwam de leiding naar buiten, met een rebus waarbij duidelijk werd: we mogen ALLEMAAL naar het NK!!!! Iedereen op het plein barstte in juichen uit en er werden ook wat traantjes her en der weggeveegd. Wat een feest!

      

Avanti gaat al heel wat jaren naar het NK, maar de laatste keer dat alle teams naar het NK mochten, was in 2011, héél lang geleden dus. Het jaar is wat dat betreft dus nu al geslaagd, maar in die finale willen alle teams het natuurlijk zo goed mogelijk doen.

We feliciteren Jolanda, Lotte en Lina en hulpjuffen Eline, Mylène en Nerea. Jullie hebben het geweldig gedaan met jullie teams! En natuurlijk ook aan alle dansers: ontzettend gefeliciteerd!

    

Nu nog een aantal weken hard trainen. Niet alleen voor het NK, want er worden ook nog mooie dansen geoefend voor de Grote Avanti Eindshow op 18 juni in Leiden. Daar gaan alle dansteams van Avanti stralen.