Fantastisch nieuws: de B19 van Avanti is kampioen geworden op het NK zaterdag 24 juni in Ahoy! Een ongelooflijk knappe prestatie, waarbij ze teams van professionele dansstudio’s achter zich lieten. Hun optreden ‘Perspectives’ ging geweldig goed, en de emoties kwamen meteen na afloop in de coulissen al los. Vol spanning werd de prijsuitreiking afgewacht. Nummer 3… geen Avanti. Nummer 2… geen Avanti. Zou het dan tóch niet gelukt zijn?! Maar toen werd nummer 1 omgeroepen: Avanti Voorschoten!!! YESSS! Juichend, lachend, huilend en half in shock gingen de meiden het podium op om de kampioensbeker in ontvangst te nemen. Wat een feest! Wat een kanjers! Ontzettend gefeliciteerd meiden, fantastisch gedaan!

Maar niet alleen de B19 danste op het NK natuurlijk. Ook de C13, de C16 en de A20 gaven acte de presence. In de ochtend was als eerste de C13 aan de beurt. Ze gaven alles wat ze in huis hadden in hun wervelende show ‘Carnaval de Rio’. Het afgelopen jaar is dit jonge team enorm gegroeid, en dat ze als nummer zeven naar het NK mochten was eigenlijk al een prestatie op zich. Uiteindelijk eindigden ze met een nieuw puntenrecord als zevende in Ahoy. Heel knap!

Ook de C16 danste met alles wat ze in zich hadden. Hun dans ‘Lullaby’ was het tegenovergestelde van een slaapliedje: de energie spatte ervan af! Zij werden uiteindelijk achtste in het allergrootste en een heel sterk deelnemersveld.. Enorm knap dus van deze jonge groep, die pas een jaar bij elkaar is in deze samenstelling. Op naar volgend jaar!

De A20 was de laatste om op te treden. In een inmiddels zéér opgewarmd Ahoy dansten zij voor de laatste keer dit jaar hun dans ‘Inner search’. De een was tevreden na afloop, maar de ander juist in mineur omdat het zó slecht was gegaan. Dat zij uiteindelijk (net als vorig jaar) als vierde eindigden, zegt veel over hun hoge basisniveau. En dat het slechte gevoel onterecht was, bleek wel uit de jurypunten: een 8,90 op uitvoer!

Het dit jaar geheel nieuw opgestarte wedstrijdteam D tot en met 9 jaar van Avanti deed op 13 mei al mee aan het Nederlands Kampioenschap. Zij behaalden daar een mooie zesde plaats.

Als vereniging zijn we ongelooflijk trots op deze teams en hun leiding. Met een enorme ervaring én een dikke beker rijker dansen we volgend jaar weer verder. Maar eerst: iedereen een heel fijne en welverdiende vakantie toegewenst!