De week van punten turnen bij Avanti

In de week van 22 mei tot en met 28 mei 2018 was het weer punten turnen bij Avanti. Dit evenement wordt ongeveer om het half jaar gehouden. Punten turnen houdt in dat de turners/turnsters een lijst met onderdelen krijgen waaruit zij verschillende onderdelen kunnen kiezen. Zoals op brug kunnen de turners/turnsters kiezen uit de onderdelen losom, halve reus, kip en ondersprongen. Bij de mat zoals radslag, arabier enzovoorts. Op de grote trampoline kunnen ze kiezen uit salto voorover, salto achter, barani, flick flack enz. Deze onderdelen worden beoordeeld door de leiding. Zodra het onderdeel goed wordt uitgevoerd krijgen ze een punt en kunnen verder  met het volgende onderdeel.  Het behaalde aantal punten wordt iedere keer vastgelegd. Zodra er voldoende punten zijn behaald (totaal 50, 100, 150, 200 enzovoorts) punten, verdienen de turners/turnsters een standaardje. Dit wordt bij gehouden op een puntenkaartje.

Op dinsdag 22 mei startten wij met het punten turnen. Alle deelnemers waren zeer gemotiveerd om hieraan te beginnen. Er werd deze avond veel punten gescoord en dus ook wat standaards behaald. Op donderdagavond ging het ook zeer goed met het behalen van de punten. Er een was een turnster die kwam tot de 150 punten. Ook zij behaalde de standaard hiervoor.

Op zaterdag 26 was de grootste groep, die aan het punten turnen mee deed, actief. De ochtend begon met de jongsten van Avanti. Vele ouders (die meegekomen waren) zagen hun kind/kinderen flink oefenen om de punten te behalen. Bij het eind werden de puntenkaartje opgemaakt en uitgedeeld met het aantal behaalde punten er op. Ook hier behaalde een deelnemer de 50 punten. Dus een mooi e standaard. Daarna was het de beurt aan de kinderen tussen de 6 en 8 jaar.  Ook hier waren vele ouders meegekomen om hun kind/kinderen te zien turnen. Aan het eind kregen deze kinderen ook een puntenkaartje met het aantal behaalde punten. Ook werden hier wat standaarden uitgedeeld omdat de 50 en 100 punten waren gehaald. Daarna gingen de oudste kinderen hun punten turnen beginnen deze zijn tussen de 8 en 16 jaar. Hier was een felle strijd om zoveel mogelijk punten te behalen. Ook hier keken vele ouders naar hun prestatie van hun kind/kinderen. Bij het eind van het uur werden vele standaarden uitgedeeld. Iedere kreeg een puntenkaartje met hun punten er op. Iedereen kon tevreden huiswaarts keren. Het was voor Avanti een geslaagde ochtend.

Op maandag 28 mei 2018 zijn de laatste lessen van het punten turnen. Hierbij zal ook weer flink gestreden worden om zo veel mogelijk punten te behalen. 

Als u meer wil weten over het punten turnen bent u welkom op de lessen.

Daarna is het weer hard oefenen voor onze demonstratie. Deze demonstratie zal plaats vinden op zondag 1 juli 2018 om 10.30 uur in de gymzaal de Voorsprong. Het thema van deze demonstratie is Disney.  U bent van harte welkom om te komen kijken. Toegang gratis.

Op de foto’s de deelnemers die aan het punten turnen hebben meegedaan.