Op zondag 2 april vond het slotstuk van de interne turncompetitie van Avanti plaats in gymzaal de Voorsprong. Deze wedstrijd werd er niet alleen gestreden om de drie ereplaatsen maar ook om het kampioenschap van de interne competitie. In alle categorieën was de voorsprong van de eerst geplaatste turn(st)er niet zodanig dat deze niet meer ingehaald kon worden dus er was nog voldoende om voor te werken.

De dames en heren turnden deze wedstrijd over het algemeen dezelfde oefeningen als de afgelopen wedstrijden hoewel sommige deelnemers een extra element konden toevoegen aan hun oefeningen en er ook deelnemers waren die voor de laatste wedstrijd een iets moeilijkere oefening hebben geprobeerd. Bij alle toestellen was er ten opzichte van de afgelopen wedstrijden vooruitgang geboekt. De sprongen op sprong gingen hoger en sneller. Op brug werd er sneller doorgeturnd en waren de benen rechter. Op balk werd de oefening nu door iedereen onthouden en vielen er beduiden minder mensen af. En op mat waren de radslagen dynamischer en de handstanden rechter.

Ook in de samenstelling van het podium was er deze wedstrijd wel het een en ander veranderd ten opzichte van vorig jaar. De verschillende groepen waren dus aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk zijn we na deze interne competitie vijf clubkampioenen rijker: Myrthe, Nomey, Sterre, Nicole en Sjoerd kunnen zich het komende jaar clubkampioen van Avanti noemen.

Het kleinschalige en vriendelijke gevoel van deze interne competitiewedstrijd is door bijna iedereen als prettig en leuk ervaren en hopelijk kunnen we volgend jaar op zoek naar nieuwe clubkampioenen..