Zaterdag 28 januari zijn Ellen, Eline, Lina en Mylene geslaagd voor opleiding Jazzdans Assistent Leider 2 (KNGU). Dames, van harte gefeliciteerd! Super trots!

Voor de drie verenigingen Avanti Voorschoten, Touché Sara uit Gouda en ID Dance Factory uit Leiderdorp betekent dit dat zij er in totaal 10 gediplomeerde dansdocenten bij hebben, een aanwinst voor de verenigingen! De opleiding was mede mogelijk gemaakt onder het Lokaal Sportakkoord, een initiatief van o.a. het Ministerie van VWS, NOC-NSF en gemeente. In samenwerking met de KNGU hebben wij daardoor de opleiding naar Voorschoten kunnen halen.

Gedurende 9 intensieve bijeenkomsten van 4,5 uur werd er ruim aandacht besteed aan: Presenteren als lesgever, contact met de sporters, het geven van aanwijzingen aan zowel de groep als individueel, aandacht voor de lesindeling, lichaamsscholing, passen- en danscombinaties, muziekkeuze en muziek uittellen. De opleiding werd afgesloten met een DansDoeDag, waarbij elke deelneemster aan de opleiding twee jonge dansers had uitgenodigd om gezamenlijk een dans aan te leren als onderdeel van het examen. In één uur tijd leerden zij steeds een stukje op 2×8 tellen muziek van elke examenkandidaat om uiteindelijk voor alle toeschouwers de dans in zijn geheel op te voeren. En wat deden ze dat leuk. Het was echt een feestje! Zonder jullie was het niet mogelijk om het diploma te behalen. Dank voor jullie deelname!