Na een lange, natte winter was het eindelijk weer zo ver: de dansgroepen mochten laten zien wat ze in huis hebben! Oefenwedstrijden en een geslaagde dans-demo: het was een feest!

Oefenwedstrijden

In februari lieten de A19 en de A20 hun wedstrijddansen al zien in Harderwijk, waar de eerste oefenwedstrijd plaatsvond. Ze behaalden mooie scores en konden met de feedback van de jury hun dans nog wat verder aanscherpen en polijsten.

Op 10 maart stond de tweede oefenwedstrijd op het programma, mede georganiseerd door Avanti zelf. Van heinde en verre waren dansteams naar Nieuwegein gekomen, evenals ladingen vol publiek.

In de ochtend was de D9 aan de beurt. Zij deden het super, het was een goede ervaring om de dans voor de eerste keer de jury en een volle zaal publiek op te voeren!

In de tweede show waren de C13, de B16 en de A19 aan de beurt. Ze lieten prachtige en sprankelende dansen zien die door jury ook erg werden gewaardeerd. De A19 mocht zelfs een beker voor de derde plaats mee naar huis nemen!

Tenslotte kwamen in de laatste show de C16 en de A20 nog op de vloer. Ook daar ging het hartstikke goed. De A20 behaalde zelfs een knappe tweede plaats!

Dance2-demo

Precies een week later ging bijna heel dansend Avanti naar de Dance2-demo, opnieuw in Nieuwgein. Alle recreatiegroepen – op de woensdagjeugd en de 18+ na – van jazz en street mochten na maanden oefenen hun dansen laten zien. Daar doen ze het natuurlijk allemaal voor!

Het publiek werd verwend met mooie dansen, prachtige outfits en stralende gezichten. De afwisseling van street en jazz, en de verschillende leeftijden van de dansteams zorgden voor een fantastische en gevarieerde show. Dat smaakt naar meer! Nu op naar ongetwijfeld weer een geweldige show op 7 juli: de Eindshow van Avanti!