Zondag 21 april organiseerde gymnastiekvereniging Avanti een onderlinge wedstrijd voor sporters van de turnafdeling. Een kleine honderd deelnemers kwamen naar de gymzaal om hun krachten (en lenigheid) te meten met hun groepsgenoten. Het leuke aan deze clubwedstrijd was dat al onze turnsters en turners de kans hadden om uit te proberen hoe de wedstrijdsport turnen werkt. Zo blijkt iedere keer weer dat een oefening met publiek en vooral voor een jury laten zien toch wel een stuk spannender is dan tijdens de training. Gelukkig beschikken we over fantastische leden en lieten ze zich dan ook allemaal van hun beste kant zien.
 
We zagen fantastische arabieren 🤸‍♀️🤸🤸‍♂️  op de vloer, zweefstanden op balk, kaarsen in de ringen, overslagen bij de pegasus en zwaaien aan de liggers. Omdat het een clubwedstrijd betrof hadden we naast de traditionele toestellen ook het toestel minitrampoline toegevoegd. Dit betekende dat ook de streksprongen, hele draaien en salto’s je bijna letterlijk om de oren vlogen. Dat er zelfs puntentotalen van 130 punten werden behaald was voor bijna niemand dan ook verbazend, al had dat misschien wel gemoeten.
 
Beide wedstrijdrondes werden natuurlijk afgesloten met de prijsuitreiking waarna er voor alle deelnemers ook een diploma was met hun behaalde aantal punten. De turnleiding van Avanti ging deze zondagmiddag met trots naar huis. Het was heerlijk om al onze leden zulke mooie onderdelen te zien doen. Binnenkort krijgen alle deelnemers nog een keer de kans om hun turnkunsten te laten zien als de turnafdeling nog het jaarlijkse ‘punten turnen’ organiseert🥇🥈🥉