Op zaterdag 20 april 2019 (paaszaterdag) gingen wij naar de landgoederen in Wassenaar om daar paaseieren te zoeken. Om 13.30 uur werd er bij de Voorsprong gestart met zo’n 50 kinderen en hun ouders voor een tocht van 7,5 km heen en 7,5 km terug. We fietsten langs het tennispark en via het station naar de Horstlaan. Daarna door de tunnel onder het spoor en de Rijksstraatweg naar Wassenaar.

Bij de aankomst in Wassenaar stonden er twee paashazen ons op te wachten en heetten iedereen van harte welkom. De paashazen legden uit wat de bedoeling was, zodat de eerste zoekronde kon beginnen. Ieder kind mocht er van alles één meenemen en de rest laten liggen. De kinderen konden ook één verrassingsei zoeken. Dit verrassingsei werd ingewisseld voor een klein cadeautje. Dit verrassingsei was erg moeilijk te vinden. Maar na lang zoeken had iedereen ook die gevonden. De paashaas riep iedereen bijeen, zodat er een tweede ronde gestart kon worden. Het bos werd flink omgewoeld en bleef er geen ei liggen. Daarna werd het weer tijd om de fietsen op te zoeken en kon de thuisreis beginnen naar het clubhuis.

Bij het clubhuis stonden de paashazen de kinderen al weer op te wachten. Hier werd het verrassingsei ingewisseld, limonade gedronken en een snoepje gegeten en het paasfeest was ten einde. Kortom, een warm, gezellig en geslaagd evenement. En een bedankje voor alle vrijwilligers en begeleiders onderweg, die deze tocht veilig mogelijk maakte.

Fietsroute Paaseieren Zoeken

De foto’s van het evenement: