Afgelopen zondag was het zover, de voorronde voor het NK jazzdans in Dordrecht.  Met 7 wedstrijdgroepen verdeeld over verschillende leeftijden en niveaus heeft Avanti deelgenomen aan deze wedstrijd. Een extra spannende dag want dit was de laatste landelijke voorronde, de groepen wisten dus precies welke score ze moesten behalen om een “ticket richting AHOY” te bemachtigen.

In het ochtendprogramma was het de beurt aan de C13, B19, B20 en C20 groep. De C13 beet het spits af en mocht als 2e hun vrolijke dans Firework laten zien. De meiden en heren van deze groep waren best wat zenuwachtig maar de dans ging goed! Ook de oudere groepen kwamen met een voldaan gevoel de vloer aflopen. ’s Middags was het de beurt aan de C16 groep en de twee A-groepen.

Avanti mocht na de prijsuitreikingen maar liefst 4 bekers mee naar huisnemen. De A19 behaalde een derde plaats, een goede prestatie en een mooie totaal score. De verschillen met de nummer 1 en 2 in deze categorie waren erg klein, wat dan ook maakt dat ze net te kort komen om zich te plaatsen voor Ahoy. Ook de B20 groep wist het podium te bereiken en mocht het zilver in ontvangst nemen, ook hier weer een dubbele emotie, want ook deze groep loopt met een klein verschil in punten de finale net mis. Anders was dat voor de twee jongste wedstrijdgroepen van Avanti. Beide mochten de 1e prijs in ontvangst nemen. Zowel de C13 als de C16 groep staan nu in het landelijke klassement tweede. Op 23 juni nemen zij dan ook deel aan het NK jazzdans 2018, Gefeliciteerd dansers van deze twee groepen, een top Prestatie! Wij zijn super trots op jullie!

Bekijk de foto’s van deze dag in het fotoboek.