In de week van 20 mei tot en met 28 mei 2019 was het  punten turnen bij de Avanti. Dit evenement wordt ongeveer om het half jaar gehouden. Punten turnen houdt in dat de turners/turnsters een lijst met onderdelen krijgen waaruit zij verschillende onderdelen kunnen kiezen. Zoals op brug kunnen de turners/turnsters kiezen uit de onderdelen losom, halve reus, kip en ondersprongen. Bij de mat zoals radslag, arabier enzovoorts. Op de grote trampoline kunnen ze kiezen uit salto voorover, salto achter, barani, flick flack enz. Deze onderdelen worden beoordeeld door de leiding. Zodra het onderdeel goed wordt uitgevoerd krijgen ze een punt en kunnen verder  met het volgende onderdeel.  Het behaalde aantal punten wordt iedere keer vastgelegd. Zodra er voldoende punten zijn behaald (totaal 50, 100, 150, 200, 250 en 300 enzovoorts) punten, verdienen de turners/turnsters een standaardje. Dit wordt bij gehouden op een puntenkaartje.

Op maandag 20 mei startte Avanti met punten turnen. Vele ouders (die meegekomen waren) zagen hun kind/kinderen flink oefenen om de punten te behalen. Aan het eind van het uur werden de puntenkaartje opgemaakt en uitgedeeld met het aantal behaalde punten er op. Hier behaalde een aantal deelnemers de 50 en 100 punten. Hiervoor kregen ze een mooie standaard. Daarna was het de beurt aan de kinderen vanaf 12 jaar en ouder. De meegekomen ouders zag hoe hard er werd gewerkt om de punten te behalen.  Bij het eind van de les kregen zij ook het  puntenkaartje met het aantal punten erop. Er werden  verschillende standaardjes uitgedeeld namelijk 50, 100, 150 en 200 punten. De laatste groep waren de oudste dames van Avanti ook zij gingen punten turnen.

Op zaterdagochtend 25 mei was het voor de jongste deelnemers van Avanti het punten turnen. Vele ouders waren meegekomen om hun kind/kinderen de punten zien score. Daarna was het de beurt aan de groep zes tot en met acht jaar. Ook zij probeerde zoveel mogelijk te punten te behalen. De laatste groep was de deelnemers  van 8 tot en met 12 jaar. Er werd flink gestreden om zelf zo veel mogelijk punten te behalen. Aan het eind van de les kregen ook zij het punten kaartje. Daarna ging iedereen weer tevreden huiswaarts. Het was een zeer geslaagde avond en ochtend voor Avanti. Op dinsdag 28 mei en donderdag 6 juni zijn de laatste lessen van het punten turnen. Hierbij zal ook weer flink gestreden worden om zo veel mogelijk punten te behalen. 

Puntenturnen prijzen

Als u meer wil weten over het punten turnen bent u welkom op de lessen.

Op zaterdagavond 6 juli 2019 houdt Avanti haar jaarlijkse turndemonstratieavond. Iedereen is van harte welkom. Toegang gratis. Aanvang 18.30 uur in de gymzaal de Voorsprong aan de Oude Adegeesterlaan 3 te Voorschoten.

Wilt u verdere informatie over de gymnastiekvereniging Avanti komt u dan eens langs de gymzaal de Voorsprong.