Sinterklaas op bezoek in De Voorsprong

Zaterdagmorgen 30 november 2019 was het feest bij Avanti. Sinterklaas zou een bezoekje komen brengen. De gymnastiekzaal was door de leiding omgetoverd in een waar toneel. Om 10.00 uur startte de feestochtend. De vijfennegentig kinderen zaten met spanning te wachten op wat er allemaal ging gebeuren. Er werd een toneelspel opgevoerd door een aantal dansers. Zij hadden dit toneelspel de afgelopen weken ingestudeerd. De kinderen reageerde enthousiast op het toneelspel.

Na het applaus was het wachten op Sinterklaas. Eerst nog wat drinken, dan zingen en wachten op de komst van Sinterklaas. De deur ging open en toen kwam Piet binnen. Hij hield een verhaal. Uiteindelijk kwamen er nog vier Pieten en Sinterklaas. Er werd flink gezongen door alle kinderen. Sinterklaas was daar zeer blij mee en verwelkomde alle kinderen. Sinterklaas werd welkom geheten door juffrouw Hilde. De kinderen van de gymnastiekvereniging Avanti hadden op de lessen een dans, een springnummer en nog een oefening ingestudeerd op de muziek van Sinterklaas. Deze oefening werd per lesuur aan Sinterklaas getoond. Hij vond dit geweldig! De Pieten deden gezellig mee. Er was zelfs een Piet die mee sprong in de minitrampoline. Na afloop van hun optreden werden ze getrakteerd op pepernoten. Tussendoor werden er ook nog Sinterklaasliedjes gezongen.

Aan het einde van de ochtend bekeek Sinterklaas alle mooie tekeningen die de kinderen hadden gemaakt. Piet trakteerde de kinderen op een zakje snoep. Om 12.30 uur nam Sinterklaas en de Pieten afscheid, maar Sinterklaas beloofde wel dat hij volgend jaar terug zal komen. Daarna gingen alle kinderen weer tevreden huiswaarts. De gymnastiekvereniging Avanti kan terug kijken op een mooi Sinterklaasfeest. Iedereen bedankt voor deze fijne ochtend.