Zondag 12 februari vond er in gymzaal De Voorsprong een turnwedstrijd voor alle leden van onze turngroepen plaats. Omdat de turnwedstrijd alleen voor de leden van Avanti was, konden we lekker volgens onze eigen ‘oefenstof’ werken en met onze eigen onderdelen. Alle turnsters en turners turnden vijf toestellen in plaats van respectievelijk vier of zes. Dat betekende dat alle meisjes en dames uitkwamen op sprong, brug met ongelijke liggers, stille ringen, balk en vloer en de jongens uitkwamen op sprong, rekstok, stille ringen, brug met gelijke liggers en vloer.

We hadden gelukkig veel belangstelling voor de wedstrijd, waardoor we twee wedstrijdrondes met twee toestelbanen konden draaien. De oefeningen in beide banen waren tijdens de hele wedstrijd een feest om naar te kijken. Tenen, knieën en ellebogen waren allemaal rechter dan op de trainingen. Er werd hard gesprongen, elegant bewogen en stabiel geland. Op de rekstok en brug met gelijke en ongelijke liggers konden we ondertussen zien dat we ook aan spierballen geen gebrek hebben in onze groepen, want alle kinderen trokken zich met borstwaartommen omhoog en zwierden met amplitude naar de landing toe.

Het was alleen soms wel een beetje spannend, ondanks de heerlijk ontspannen sfeer in de zaal, om voor het echt je oefening te moeten laten zien aan een jurylid. Gelukkig is die spanning dan ook weer wat de turnsport zo leuk maakt. Want achteraf heb je dan toch maar mooi je oefening laten zien, ook al was het misschien niet perfect.

De onderlinge wedstrijden van 2023 waren wat betreft de leiding zeker weer geslaagd. We bedanken al onze vrijwilligers en zien iedereen graag bij de volgende activiteit.