Op zaterdagavond 6 juli 2019 hield Avanti haar jaarlijkse turndemonstratie. Dit jaar is gekozen voor een avondvoorstelling. Het thema was  “Regenboog disco”.

Om 18.30 uur startte de show. Alle deelnemers lagen onder een doek op de airtumblingbaan te slapen. Oudere turnsters startten de show met een stukje ballet, tot zij zich bedachten en besloten de show tot leven te wekken. Iedereen werd wakker gemaakt, doordat het doek langzaam van hun af ging zodat de show kon beginnen. De leeftijd van de deelnemers varieerde van vier tot ongeveer vijftig jaar. Zodat het publiek kon zien dat leeftijd niet uit maakt. Vooraf aan deze show is er hard getraind zodat iedereen mee kon doen. Er waren verschillende

turnoefeningen te zien van de diverse turnuren. Op de turntoestellen zoals balk, brug ongelijk, brug gelijk en natuurlijk de airtumblingbaan (luchtkussen)  werden gevarieerde oefeningen geturnd die de turner/turnster zelf hadden gemaakt. Op de airtumblingbaan (luchtkussen) werden mooie series gesprongen zoals: overslag, arabier flick flack dubbel flick flacken gevolgd door salto voorover enzovoorts. Zelfs op de balk werd een acro oefening geturnd. Zo zie je maar alles kan en mag je laten zien. Na de pauze werd een flashmob gedaan. Dat betekent dat er een turnster begint met dansen en dat wordt al snel gevolgd door de andere deelnemers zodat de vloer al gauw vol stond met alle deelnemers. Verder genoten de ouders van de vele oefeningen van hun kinderen. Ook waren vele trotse grootouders aanwezig om te zien wat hun kleinkinderen allemaal lieten zien.

Aan het slot werd de Avanti vlag binnen gedragen dat betekende het einde. Daarna was nog de opmars van de deelnemers met een roos, die ze later naar zijn/haar ouders brachten. Leuk gebaar. Daarna kregen ze zelf een mooie disco bal als herinnering. Gymnastiekvereniging Avanti sloot dit seizoen af met een zeer geslaagde turnavond. Verder wil Avanti iedereen bedanken voor de vele hulp die hierbij nodig is om z’n turndemonstratie te laten slagen. Ook bedanken wij La Lola’s Bloemenstal voor het verzorgen van de vele rozen. En natuurlijk ook alle ouders voor de fijne belangstelling van deze avond. Iedereen dank je wel. We wensen iedereen een fijne vakantie en tot ziens na de vakantie. Dan turnen we weer verder. Ook zin in turnen? Kom dan eens langs de gymzaal de Voorsprong aan de Oude Adegeesterlaan.

Zaterdag 14 september 2019 wordt weer de vrijwilligersmarkt gehouden. Ook daar zal de gymnastiekvereniging Avanti aanwezig zijn. Ook de leden van Avanti gaan daar een demonstratie geven. De tijd zal ongeveer 12.00 uur zijn. Noteer deze datum vast in uw agenda.  Op 20 tot en met 29 september is de Nationale sportweek. Ook daar zal Avanti aan mee doen. Dus er is weer van alles mogelijk bij Avanti.

Heeft u verder interesse om ook eens langs te komen u bent van harte welkom in de zaal aan de Oude Adegeesterlaan (Voorsprong).