In de week van 20 tot en met 25 november 2021 was het punten turnen bij de Avanti. Dit evenement wordt ongeveer om het half jaar gehouden. Punten turnen, houdt in dat de turners/turnsters een lijst met onderdelen krijgen waaruit zij verschillende onderdelen kunnen kiezen. Zoals op brug kunnen de turners/turnsters kiezen uit de onderdelen losom, halve reus, kip en ondersprongen. Bij de mat zoals radslag, arabier enzovoorts. Op de grote trampoline kunnen ze kiezen uit salto voorover, salto achter, barani, flick flack enz. Deze onderdelen worden beoordeeld door de leiding. Zodra het onderdeel goed wordt uitgevoerd krijgen ze een punt en kunnen verder met het volgende onderdeel.  Het behaalde aantal punten wordt iedere keer vastgelegd. Zodra er voldoende punten zijn behaald (totaal  50, 100, 150, 200, 250 en 300 enzovoorts) punten, verdienen de turners/turnsters een standaardje. Dit wordt bij gehouden op een puntenkaartje.

Op zaterdag 20 november 2021 startte Avanti. Jammer genoeg mochten er geen ouders bij in verband met de strenge corona maatregel. Er werd flink hard gestreden om zoveel mogelijk punten bij elkaar te halen. Aan het eind van de uren werden de puntenkaartje opgemaakt en uitgedeeld met het aantal punten er op. Een aantal deelnemers behaalde 50 en 100 punten. Hiervoor kregen ze een mooie standaard. Op maandagavond 22 november ging het verder met de leeftijd vanaf  8 jaar en ouder. Er werd flink onderling gestreden om de meeste punten bij elkaar te krijgen. Ook hier werden verschillende standaardjes uitgedeeld namelijk 50, 100, 150 en zelfs 200 punten. De laatste groep was de oudste dames van Avanti ook zij deden mee. Ook hier werden een aantal standaardjes behaald en dat op anderhalf meter . Op dinsdagavond 23 november en donderdag 25 november werden ook de proeven afgenomen. De kinderen waren fanatiek om zo veel mogelijk punten te halen, waarna er verschillende standaardjes werden  uitgedeeld . Wij hopen de ouders bij de volgende afnamen , dat zal in het nieuwe jaar zijn, u weer welkom te kunnen heten. Het was een zeer geslaagde week voor gymnastiekvereniging Avanti. Als u meer wil weten over het punten turnen, kunt kijken op de website.

Door de nieuwe corona maatregelen zijn de trainen de maandaguren van 4 uur tot 5 uur. Ook voor de dinsdag geldt het zelfde.