In de week van 19 juni tot en met 24 juni 2023 was het punten turnen bij de gymnastiekverenging Avanti. Dit evenement wordt ongeveer om het half jaar gehouden. Punten turnen, houdt in dat de turners/turnsters een lijst met onderdelen krijgen waaruit zij verschillende onderdelen kunnen kiezen. Zoals op brug kunnen de turners/turnsters kiezen uit de onderdelen losom, halve reus, kip en ondersprongen. Bij de mat zoals radslag, arabier enzovoorts. Bij het kastspringen uit stand kunnen ze kiezen tussen streksprong, salto voorover en achterover. Deze onderdelen worden beoordeeld door de leiding. Zodra het onderdeel goed wordt uitgevoerd krijgen ze een punt en kunnen verder met het volgende onderdeel.  Het behaalde aantal punten wordt iedere keer vastgelegd. Zodra er voldoende punten zijn behaald (totaal  50, 100, 150, 200, 250 en 300 enzovoorts) punten, verdienen de turners/turnsters een standaardje. Dit wordt bij gehouden op een puntenkaartje.

Op maandagavond 19 juni 2023 werd er gestart met het puntenturnen bij de turners en turnsters van Avanti. De ouders waren in groot aantal aanwezig. Zo konden ze hun kind(eren) flink zien werken. Er werd flink gestreden om zoveel mogelijk punten te halen. Aan het eind van de les werden de puntenkaartje opgemaakt en uitgedeeld met het aantal punten er op. Een aantal deelnemers behaalde 50 en 100 punten. Hiervoor kregen ze een mooie standaard. Op maandagavond ging het verder met de leeftijd vanaf  6 jaar en ouder. Er werd flink onderling gestreden om zoveel mogelijk  punten bij elkaar te krijgen. Ook hier werden verschillende standaardjes uitgedeeld namelijk 50, 100, 150 en zelfs 200 punten. De laatste groep was de oudste dames van Avanti ook zij deden mee. Ook hier werden een flink aantal punten behaald . Op dinsdagavond werden ook de proeven afgenomen. Het eerste uur was een grote groep kinderen ze waren zeer  fanatiek om zo veel mogelijk punten te scoren, waarna er verschillende standaardjes werd uitgedeeld . Het zelfde geldt bij de ouder die er achteraan kwamen. Deze groep ging flink te keer om veel punten te scoren. Sommige onderdelen werden wel tien keer overgedaan om toch het punt te halen, zodat ze de standaard toch konden halen. Donderdagavond zijn ook de proeven afgenomen. De score was uitstekend veel turnsters gingen met een standaard naar huis.

Op zaterdagochtend 24 juni waren de jongste deelnemers van Avanti  aan de beurt. Er was veel belangstelling van de ouders, die konden in de zaal zien hoe hun kind aan het werk was. De kinderen werkten hard  om zoveel mogelijk punten te verdienen en dat lukte aardig. Daarna was het de beurt aan de groep zes tot en met acht jaar. Ook zij deden flink hun best om punten te halen, waarna er verschillende standaardjes werden uitgedeeld. De laatste groep was de deelnemers van 8 tot en met 10 jaar. Ook hier werd flink gestreden om de punten te halen. Aan het eind van de les kregen ze uitslag hoeveel punten ze gehaald hadden om eventueel een standaard mee naar huis te nemen.

Aan het eind ging iedereen weer tevreden huiswaarts. Het was een zeer geslaagde week voor gymnastiekvereniging Avanti.

De volgende puntenturnen, dat zal in het nieuwe schooljaar zijn, dan bent u weer van harte welkom.  Als u wilt komen kijken kan dit. Toegang is vrij. Als u meer wil weten over het punten turnen, kunt kijken op de website. Er is nog een week les bij de Gymnastiekverenging Avanti  daarna gaan we met vakantie. Avanti wenst iedereen een fijne vakantie toe en tot na de vakantie

De turnleiding van Gymnastiekvereniging Avanti